Ge din hud en fuktboost med rätt serum

Ge din hud en fuktboost med rätt serum

En viktig del av hudvård är fuktgivande behandlingar, speciellt i ett land som Sverige. På grund av att våra årstider skiftar väldigt mycket och bidrar till stora förändringar i luftfuktighet, så måste huden få vad den behöver när klimatet inte kan bidra till att ge fukt. Med rätt serum ger du huden det den längtar efter under de kalla och torra årstiderna.

Svenska hudvårdsmärken är bäst

Eftersom Sveriges klimat kan vara väldigt påfrestande för huden, kan det vara bra att köpa hudvårdsprodukter som är tillverkade här. De som tillverkar produkterna har ju lite lokalkännedom och vet vad som fungerar här uppe i norr när det kommer till hudvård. Egentligen kan man välja att köpa vilket hudvårdsmärke som helst som har sitt ursprung i något av våra grannländer, men Sverige har många bra hudvårdsmärken. Ett märke som är både svenskt och av mycket hög kvalitet är Verso Skincare. Deras serum är exempelvis speciellt utvecklat för vårt svenska klimat och släcker törsten för din hud på bara några sekunder. Serumet heter Verso super facial serum och är verkligen värt varenda krona.

Komplettera ditt serum med vård

Förutom att använda sig av bra produkter är det även viktigt att man kompletterar produkterna med vårdande rutiner. Ta gärna god tid på dig att utföra hudvårdsrutinerna och gör det till en naturlig del av din vardag. Använd snälla peelingmetoder för att rensa bort döda hudceller. Undvik gärna peelingprodukter med skrubbande effekt då de kan förstöra huden och skapa små skrapmärken som kan bli irriterade. Se även till att använda hudvårdsprodukter som inte torkar ut huden. Exempelvis kan det vara bra att byta ut en ansiktstvål mot en rengöringsmjölk istället. Den tillför fukt och rengör på samma gång. Då slipper du plus-minus-noll effekten och får det mesta ut av både produkterna och dina pengar.