Timglasformen

Timglasformen

Den kurviga timglasformen har tveklöst ett övertag när det kommer till mode och valet av kläder. Sanningen är att den kroppsform faktiskt lämpar sig till de allra flesta plagg. Här är det dock viktigt att man är försiktig med bysten. En större byst kan lätt dra mycket uppmärksamhet till sig. Ibland mer än man önskar.

Målet med valet av dina kläder bör vara att visa dina kurvor, men att förhindra att bysten helt tar över. Välj därför gärna plagg i “finare” material som faller snyggt över kroppen, men utan att sitta alldeles för tajt. Om du vill kan du också välja kläder som har mer markerad midja och snygga urringningar som visar axlar är smickrande på många sätt.

När det kommer till nederdelen kan klassiska långbyxor vara ett bra alternativ. Satsa gärna på raka ben och välj ett par som sitter snyggt på främst höfter och rumpa. Har du problem att hitta byxor som passar i midjan och bak på samma gång kan du ta hjälp av en skräddare för att sy in dessa där du önskar.

Finns det då några plagg som man ska undvika eller är all plagg välkomna med timglasfiguren? Naturligtvis är det du själv som väljer vad du vill ha på dig och vad du trivs bäst med, men vill man skapa balans och klä sig efter kroppsform så har vi ändå tagit fram några tips på kläder som kan vara bra att lämna åt sidan.

  • Undvik toppar eller tröjor som slutar precis på din höft
  • Alldeles för åtsittande kläder, men inte heller för stora och bylsiga alternativ
  • Kläder som är för rakt skurna
  • Alldeles för djupa urringningar på topparna