Rektangeln

Rektangeln

Den raka kroppsformen, även kallad rektangeln, har axlar och höfter som går i samma linje. Midjan är liten, men inte allt för markerad. Många kvinnor kan tycka att den raka kroppstypen känns pojkaktig, eftersom den oftast inkluderar mindre byst, mindre höfter och rumpa. Här är målet att försöka skapa en mjukare figur som lurar ögat till mer kurvor.

Det finns många olika typer av kläder och former att satsa på för den raka kroppsformen. Här kan det vara bra att använda sig av snygga omlottklänningar som markerar midjan lite extra. Känns det inte tillräckligt är det även fritt fram att satsa på breda skärp eller kläder som har breda linningar, för att på så sätt skapa ett fokus till midjan. Den raka kroppsformen gör sig även utmärkt med kläder som har mycket detaljer. Det kan t.ex. vara broderier på byxorna, fickor eller varför inte dekorsömmar eller band av olika slag. Vill man skapa illusionen av lite bredare höfter så väljer man lågt skurna underdelar.

Är det något som man ändå vill undvika så bör det vara att använda alldeles för stela tyger. Försök att välja mer feminina och mjuka material, framför hårda och maskulina alternativ.