Päronet

Päronet

Har du fått den härliga päronformen på din kropp? Härligt! Päronformade människor är smalare upptill vid axlar och byst, har en mindre midja och breda höfter och rumpa. Det är heller inte ovanligt att även låren är av bredare slag.

Att klä sig efter päronets kroppsform är inte så svårt som man först kan tro. Här är det viktigt att man använder dig av mönster och färger för att visuellt ge intrycket av en mer balanserad kropp. Stormönstrade och ljusa plagg kan med fördel på överkroppen, medan man på underdelen kan satsa på mörkare nyanser. Som du troligtvis redan vet så är det ljusa färger som får föremål att se större ut och mörka gör att de ser mindre ut. Genom att kombinera dessa färger på rätt plats skapar du mer balans.

Satsa på: Försök att dra fokus till ditt ansikte och din överkropp istället. Välj fina smycken eller en snygg urringning. Detaljer och dekoration (t.ex. glitter) på topparna kan också vara ett bra alternativ.

Undvik: Om du har päronets kroppsform ska du undvika ljusa plagg nertill. Försök även att undvika mönstrade plagg på underkroppen och byxor som är utsvängda.