Så får du en hälsosam solbränna

Så får du en hälsosam solbränna

Efter en lång vinter är det många som välkomnar vår- och sommarsolens varma strålar. Många tar sig ut för att njuta av värmen och ljuset, men glömmer bort att skydda sig mot solens farliga UV-strålar som kan ge hudskador. Många vill gärna trolla bort vinterns blekhet och få en vacker solkysst look. Här kan du läsa mer om hur du får en hälsosam solbränna utan risk för hudcancer eller rynkor.

Använd brun utan sol

Brun utan sol är det perfekta sättet att fuska sig till vacker bränna. Kultmärket St Tropez är ett av de bästa inom brun-utan-sol-produkter. De har ett stort utbud av mousser, gel, lotions och spray för både kroppen och ansiktet. St. Tropez tog världen med storm när de lanserades eftersom deras produkter hade en god doft och en naturlig färg. Deras produkter har inte den typiska BUS-lukten som beror på ämnet hydroxyacetone, utan istället doftar de gott med toppnoter av bergamott och gröna äpplen. Färgen är dessutom naturlig tack vare deras unika formula. Du kommer garanterat inte att få den typiska orangea färgen med produkter från St. Tropez.

Undvik att vara ute i solen mitt på dagen

De flesta är medvetna om att solens strålar är skadliga och kan orsaka både solskador, rynkor och cancer. Trots det ökar antalet hudcancerfall i Sverige och cirka 3000 svenskar diagnostiseras med malignt melanom varje år. För att minska risken för att utsätta huden för de skadliga solstrålarna bör du undvika solen när den är som starkast. Var därför inte ute i solen mitt på dagen mellan klockan 11 och 15.

Använd solskydd

För en hälsosam solbränna bör du använda solkräm med hög solskyddsfaktor. Var noggrann med insmörjningen och använd rikligt med kräm. Allra helst bör du komplettera solkrämen med skyddande kläder och keps.