Make up – Vad satsar vi på 2019

Make up – Vad satsar vi på 2019

Det finns otroligt många sminktrender som cirkulerar just nu, men alla trender behöver inte handla om vilken färg på ögonskuggan man ska välja eller om man ska ta highlighter på kindbenen eller på hela kroppen (ja, det har faktiskt blivit en trend). Vissa trender är mer subtila och handlar istället om hur man vill att smink ska framställas och tillverkas.

Naturligt

En sminktrend som är otroligt uppskattad är att vi nu vill satsa på en mer naturlig look. Vi föredrar att låta huden andas istället för att täppa igen den med litervis av foundation och concealers. För att få en mer luftig foundation så har kraven på tillverkningen höjts. Ingredienserna som används måste vara av finare slag och allt fler tillverkare satsar på naturliga produkter framöver. Detta är en trend som vi tror väldigt starkt på och som vi hoppas kommer hålla i sig.

Hållbarhet

Vi vill inte bara att hållbarhet ska vara ett ord som används i samband med inredning, utan även när det kommer till smink. En trend som blivit het under 2019 är att välja miljönyttiga ingredienser, något som i sin tur har lett till att allt fler tillverkare har behövt att ändra och se över innehållet i sina produkter. Nu vill vi bara ha hållbara lösningar som inte påverkar människor, djur och miljö, samtidigt som vi vill ta del av allt det fina som naturen har ett erbjuda.

Större valmöjligheter för alla

Alla människor ska kunna bli inkluderade i skönhetsvärlden. Under många år kunde det t.ex. vara stora problem för människor med mörkare hy att hitta underlagskrämer som passade den egna nyansen. Nu är det dock slut på detta och allt slit har äntligen gett resultat. Ett mycket bra exempel är bland annat Rihannas sminkmärke Fenty Beauty. Artisten har skapat en kollektion av foundations i hela 50 olika färger. Detta gör inte bara så att skönhetsvärlden förändras radikalt, utan pressar även andra sminktillverkare att följa i samma fotspår för att inte bli utkonkurrerade.

Det råder ingen tvekan om att människor nu vill ha något helt annat än billigt smink som sitter på i någon enstaka timme. Nu vill vi istället satsa på att göra sminkindustrin så säker och hållbar att vi kan använda oss av den dagligen, samtidigt som vi blir mer miljömedvetna och inkluderande.