Äpplet

Äpplet

Är du berikad med den mysiga kroppsformen äpplet? Då är du tunnare över axlar och höfter, men har en lite större mage. Denna kroppsform kan vara riktigt svår att klä, speciellt om man inte vet hur man ska göra. Målet med valet av kläder är att försöka skapa en illusion av att din midja är smalare och detta gör du genom att dra fokus till dina slanka ben och vackra axlar. Försök tänka som så att du ska skapa en vertikal linje.

Några bra val när det kommer till äppelformen är att satsa på långbyxor eller kjolar som har ett slätare utseende. Med det menar vi att man ska undvika för mycket veck, fickor eller andra krusiduller. Denna kroppsform har oftast också en mindre rumpa, men denna kan du enkelt framhäva genom att välja nederdelar utan linning och som har en längre överdel för att skapa lite mer “tyngd” vid baken.

Finns det då något som man ska undvika även här? Jo då! Den äppelformade kroppsformen lämpar sig inte optimalt för kläder med skärp i midjan, t.ex. klänningar med markerad midja. Veckade kjolar bör också gå bort och detsamma gäller för toppar som slutar mitt på magen.