Hetaste färgen just nu – gul!

Hetaste färgen just nu – gul!

Gul är inte bara en färg som vi kommer att se mycket av i inredningsmagasin för 2019. Färgen har även letat sig in i modet och kommer att vara den hetaste färgen att bär just nu. På Stockholms modevecka kunde man se alla möjliga nyanser och toner av gult. Det var bland annat curryfärgen som är lite mörkare, den citrongula och fräscha tonen samt även smörfärgat gult.

Det finns flera orsaker till varför gult har blivit så otroligt populärt. Färgen är mycket vacker att titta på och också väldigt varm. Det sägs även att gult har en tendens att göra oss lyckligare, varför vi hoppas starkt på att denna trend kommer att hålla i sig väldigt länge. Det spelar ingen roll om du vill anamma färgen på kläderna eller om du hellre väljer accessoarer som väskor, smycken och detaljer till håret, t.ex. hårband. Färgen lämpar sig ypperligt på alla typer av plagg som man kan tänkas bära.

Så matchar du färgen

Många kan tycka att färgen gul kan vara lite svår att matcha, men sanningen är att den är precis lika enkel som vilken annan färg som helst (bortsett från kanske svart och vitt som passar med allt). Vill du matcha gult på ett moderiktigt sätt väljer du att komplettera dina gula plagg med vitt eller varför inte grönt för att få den där riktiga sommarkänslan. Grönt och gult som kombination är ytterligare något vi ser på inredningstrenderna, så varför inte låta färgkombinationen även flytta in i din garderob.