Second hand – Modetrenden som kommit för att stanna

Second hand – Modetrenden som kommit för att stanna

Om du är intresserad av mode och kosmetika har du säkert börjat handla på vintage och second hand-butiker. Om du ännu inte börjat handla på second hand, har du en ny värld att upptäcka!

[IMAGE=fTLm2XeOOyoJ.jpg]

Mode

[IMAGE=e7kKkrdNurUg.jpg]

Modet är ett kreativt intresse! Om du gillar mode, skönhet och de senaste trenderna är det en hobby som genomsyrar hela livet, då vi behöver klä och fixa till oss (nästan) varje dag. Hur mycket tid vi lägger ner skiftar självklart från person till person, men alla bryr sig om sitt utseende. Ett litet problem är naturligtvis att det kostar att köpa snygga kläder och bra kosmetika. Förutom att köpa kläder på second hand, kan du också sälja diamanter och guld till Diamantbrev.se – ett smidigt sätt när plånboken är tom eller du är less på dina smycken!

Mode och smink

Människan har i alla tider varit intresserad av skönhet och mode. Förr i tiden var det bara de rika som kunde njuta av att bära vackra kläder och smycken, och det var endast de välbärgade som hade tid att verkligen ta hand om sitt utseende. De kungliga och adliga var de personer som bestämde dåtidens mode – för mode har funnits i alla tider. Idag är det tack och lov helt annorlunda, men samtidigt är det förändringen som också drivit fram vintagetrenden. Vintage är fina designkläder, autentiska kläder från 50-, och 60-talet, men även än äldre. Vintagekläder är välsydda i bra material – ganska långt ifrån senaste modet för 150 kronor. Vintagetrenden kom redan för tio år sedan, men sedan dess har det ploppat upp bra vintagebutiker över hela landet. Det är lättast att hitta vintage i de större städerna som Stockholm och Göteborg, men det är också möjligt att hitta en vacker klänning från 30-talet i en second hand där du minst anar det.

Second hand

Trenden med second handkläder har kommit för att stanna. Inte bara för att många tycker om att strosa i second hand-butiker, utan också på grund av miljö- och klimatskäl. Det som gör vintage och second hand så intressant är att det tar kreativiteten till en helt ny nivå. Mode och smink handlar om att skapa. Det är inte bara modedesignerna som skapar något, utan även du som modeintresserade person. Varje dag är ditt val av outfit och smink ett eget litet verk. Du kan blanda senast trenden med ett klassiskt kvalitetsplagg som du köpt på second hand och skapa dig en egen stil. Att köpa begagnade kläder är ett smart sätt att få råd med finare märken, utan att det kostar för mycket. Detsamma gäller smycken: vackra gamla smycken är på sätt och viss supertrendiga nu. Det kan visa sig att din mamma eller mormor har smycken som du kan få låna. Däremot ska du inte köpa kosmetika i andrahand. Kosmetiska produkter är färskvaror, förutom att det finns en risk att det blir bakterier i en öppnad burk, så håller inte smink så länge. Det enda sminket som du kan köpa på second hand är nagellack.