Ta hand om huden när du använder smink

Ta hand om huden när du använder smink

Att sminka dig och hitta rätt smink är en vetenskap i sig. Det kan låta enkelt men det är vissa saker du ska tänka på för att få en snygg och hållbar sminkning. Att rengöra huden och återfukta den innan du ska sminka dig är extra viktigt. Smink täpper igen porerna i huden och då vill du att huden ska vara ren och dessutom fäster smink bättre på ren hy. Det är värt att satsa på riktigt bra hudvårdsprodukter om du sminkar dig mycket. Om du vill ha riktigt högkvalitativa hudvårdsprodukter med de allra bästa ingredienserna ska du kolla in Medik8 och vad de har i sitt sortiment. Bland annat är deras serum handgjorda i ett laboratorium för att få fram det allra bästa serumet. Deras produkter är även snälla mot miljön samtidigt som de kan göra under för din hy. Om du har specifika hudproblem som pigmenteringar, torrhet eller acne är dessa produkter värda ett försök.

Rengör och återfukta huden innan och efter smink

När du använder smink är det väldigt viktigt att du tvättar bort allt smink innan du går och lägger dig. Huden återhämtar sig nämligen på natten och om huden inte är ren kommer det inte att gå så bra. Tänk på att välja en rengöring som passar din hudtyp. Glöm inte att återfukta huden med en ansiktskräm som också passar din hy. Använd dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen när du ska återfukta huden. När du tar bort sminket på kvällen är ett tips att använda en kräm som är lugnande för huden. Om du har torr hy är det extra viktigt att du återfuktar huden ordentligt. Annars är risken att sminket fastnar i hudens torra partier, vilket kommer ge ett ojämnt resultat. Om du har torr hy är en primer bra att använda innan foundation. Det är också bra att anpassa sminket efter din torra hy. Exempelvis bör pudret ge huden fukt.

Sminktips

Tanken med smink är att det ska framhäva dina fina drag du har i ditt ansikte utan att du ser konstgjord ut. För att förstärka dina drag på ett naturligt sätt är enkel makeup ett tips. Du kan hitta inspiration genom att titta på trender och olika sminkningar. Du kommer inte lära dig sminka dig över en natt och det kan ta ett tag innan du hittar produkter som passar dig. Men övning ger färdighet och du kommer att lära dig tekniken allteftersom. Tricket i början är att du börjar med små mängder och adderar eftersom. Då riskerar du inte att det blir för mycket.