Satsa på en bra primer

Satsa på en bra primer

I sminkvärlden talas det allt mer om primers, men vad är egentligen en primer och är det något som man måste använda sig av?

Förr var en primer något som bara make up artister använde sig av, men idag är en primer lika vanligt som mascara eller läppstift. Enkelt förklarat kan man säga att en primer är en typ av kräm eller spray som man använder innan man applicerar någon form av smink. Det finns både primers för ansiktet, för ögonen och primers för läpparna. Alla är de framtagna för olika ändamål, även om grunden är detsamma.

Varför använda sig av en primer?

Fördelarna med primers är många, speciellt om du vill att ditt smink ska hålla hela dagen. Anledningen till varför man använder en primer är just för att förhindra att sminket rinner av under dagens gång. Du har säkerligen själv varit med om att ditt smink inte ser lika bra ut efter 2 timmar som när du först applicerade det. Det kan då ha att göra med att de naturliga fetterna i din hud tränger upp sig till ytan, blandas med sminket och gör att det “släpper” från din hud.

Det finns naturligtvis inget som säger att man måste använda en primer om man inte vill, men visst är det till fördel, t.ex. om man har gjort en riktigt snygg sminkning eller om man ska iväg på fest. Vi rekommenderar dock att man använder en specifik ögonprimer till ögonskuggor. Denna primer är framtagen för att hålla pigmenten på plats väldigt ordentligt och gör att din ögonskugga är fläckfri hela dagen. Primers kommer i många olika prisklasser och kan även beställas online.