Välj rätt nyans på din foundation

Välj rätt nyans på din foundation

Nuförtiden är det väldigt vanligt att använda sig av foundation. Foundation är en kräm som människor använder för att dölja ojämnheter i huden eller bara för att få en jämnare hudton utan rodnader. Förr var foundation något som bara användes vid lite finare tillfällen, t.ex. vid fest, men idag är det en stadig produkt som mer än gärna används dagligen.

Det finns många olika tillverkare av foundations och det betyder att det även finns otroligt många nyanser att välja mellan. När man väljer en foundation ska man försöka hitta en som matchar den egna hudtonen så mycket som möjligt, för att förhindra att det blir en skarp kant mellan hals och ansikte. Att hitta rätt hudton kan dock vara väldigt svårt och ibland kan man få ta hjälp av olika knep. Här berättar vi hur du på ett snabbt och enkelt sätt kan ta reda på vilken nyans som du bör välja.

Kalla och varma toner

Det första man ska ha i åtanke är att foundations kommer i kalla och varma toner. De varma tonerna har vanligtvis gula pigment i sig och de kalla har istället röda pigment. Börja med att titta på din hudton, t.ex. är insidan av handlederna ett bra sätt att veta om man är kall eller varm. Om dina ådror på handleden är åt det mer gröna hållet så är du varm, är de mer åt det blåa hållet så är du kall.

Enklaste knepet

Att ta reda på om du är varm eller kall är bara början, nu ska du också hitta rätt ton. Många applicerar foundation på ovansidan av handen för att avgöra färgen, men ovansidan på handen kommer inte att ha samma ton som ditt ansikte, vilket gör att du kommer välja fel färg. Precis som när du ska ta reda på om du är kall eller varm är det insidan av handleden som du ska använda dig av. Hudtonen som du har där är den som kommer vara mest lik tonen i ditt ansikte.

När du väl hittar en foundation som du tycker om och som passar dig kan det vara bra att skriva upp både märke och ”modell”. På så sätt kommer du inte att ha några problem med att välja färg igen och kan dessutom beställa via internet, med säkerhet att sminket passar dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *